A négykerékhajtású sportkompakt hivatalos leleplezésére várhatóan jövőre kerül sor.

Az Audi idén tavasszal rukkolt elő A3-as modelljének teljesen új, negyedik generációjával, melyből nyáron érkezett meg az eddigi legsportosabb változat, a 310 lóerős teljesítményű, illetve 400 Nm-es nyomatékú, 2 literes 4 hengeres motorral szerelt S3. Hamarosan pedig érkezik az ennél is komolyabb produkcióra képes RS3, melyről most friss kémfotók érkeztek.




Az ötajtós és szedán változatban egyaránt támadó új Audi RS3 mozgatásáról egy 2,5 literes 5 hengeres turbómotor gondoskodik, mely várhatóan mintegy 420 lóerős teljesítményt ad le, ezenkívül pedig érkezőben egy előreláthatóan 450 lóerő körüli Performance változat is.

Összehasonlításképp, a közelmúltban általunk is alaposan letesztelt, 0-ról 100-ra méréseink szerint alig 3,62 másodperc alatt katapultáló elődmodell ugyancsak 2,5 literes 5 hengeres erőforrása 400 lóerőt, illetve 480 Nm-t szabadít rá az aszfaltra.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!