Megérkezett az AvtoVAZ újdonsága, amely elölről enyhén a Toyota RAV4-re hasonlít.

Az AvtoVAZ hivatalos formában is leleplezte a december elején kémfotókon már felbukkant felfrissített Nivát. Íme a Niva Travel nevű újdonság:




A most leleplezett modell nem az eredeti, VAZ-2121 típusjelzésű, és már jó ideje 4×4 nevet viselő Niva utódja, hanem annak a Nivának a követője, amely a 90-es években VAZ-2123 jelzéssel és Chevrolet Niva néven jelent meg. Utóbbi 80 lóerős 1,7 literes szívó benzinmotorral szerelt terepjáró nemrégiben bukkant fel a Lada kínálatában.


Ilyen volt eddig


?




A most debütált Niva Travel így mutat hátulról:




A gyári komunikáció szerint fix négykerék-hajtással, erőteljes légkondicionálóval, kényelmes ülésekkel, multimédiás rendszerrel, illetve javított hangszigeteléssel felvértezett újdonság LED-es hátsó lámpákat kapott.




Az egyelőre ismeretlen árú Niva Travelből normál és offroad változat készül, utóbbit többek közt az A-oszlopra felvezetett légbeszívóról és a fényezetlen kerékjárati ívekről, valamint oldalsó borításokról lehet felismerni. Ilyen a gyártósorról elsőként legördült példány is:




Mivel a kereskedelmi forgalomban várhatóan a jövő évelején felbukkanó Travel is egy több évtizedes múltra visszatekintő modell, sokan inkább a teljesen új Nivára várnak. Ennek előfutára a 2018-ban bemutatott 4×4 Vision tanulmányautó, amelynek végleges változata várhatóan 2022 körül fog bemutatkozni.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!