A négykarikás német gyártó hamarosan várhatóan piacra dobja a Q7 nagytestvérét.

Az Audi 2005-ben mutatta be felsőkategóriás divatterepjáróját, a Q7-est, amelynek 2015-ben érkezett meg az aktuális generációja. A mellékelt fotókon is látható Audi Q7 5,05 méteres hossza révén kompaktnak nagy jóindulattal sem nevezhető, ám a BMW X7, illetve a Mercedes GLS egy arasznyival még hosszabb nála, így a gyártó hamarosan várhatóan kiad majd egy, a Q7-nél nagyobb SUV-ot is.

Előzetes információk szerint a várhatóan 2022-ben debütáló Audi Q9 az Audi Q7 technikájára épül, de egy kicsit még a Bentley Bentaygánál is nagyobb lesz. A Volkswagen konszern utóbbi luxusterepjárója 5,12 méter hosszú, a BMW X7 5,15 méteres, a Mercedes GLS hossza pedig eléri az 5,2 métert.

A Q9 három sorban maximum hét személynek biztosíthat kényelmes utazást, a luxusváltozatában viszont mindössze négy ülés lesz. A csúcsmodellt előreláthatólag egy 600 lóerő körüli 4 literes biturbó V8-as mozgatja majd, és nagyon valószínű, hogy plugin hibrid kivitel is érkezni fog.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!