És a másodikért már fizetni kell.

Közzétette a jövő évi parkolási engedélyek kiadásának feltételeiről szóló tájékoztatót a XIII. kerületi önkormányzat. Azt írják, hogy a Fővárosi Közgyűlés rendeletéhez igazodva a XIII. kerületben is lakásonként két autóra lehet parkolási engedélyt kiváltani, és a másodikért fizetni kell. Azt, hogy mennyit, a tájékoztatóból nem derül ki.

Azt írják, hogy a második matricára benyújtott kérelmet csak akkor bírálják majd el, ha ismét fizetni kell a fővárosban a parkolásért. A második parkolási engedély fizetőssé tételét az önkormányzat a tájékoztatóban azzal indokolja, hogy ?a kerületben lakók, gyerekeink, időseink és környezetünk egészségének védelme érdekében szemléletváltásra van szükség?.

A 2020-as engedélyek egyébként 2021. március 31-ig érvényesek.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


OS
Itthon

Elvárnák a kormánytól hogy maga vonja vissza az ingyenes parkolásról szóló rendeletet. Ha ez nem történne meg, a parlamenttől várnak segítséget.