A Brexit körüli bizonytalanság és a megnövekedett karácsonyi forgalom miatt több, mint nyolc kilométeres kocsisor alakult ki a Folkestone-hoz vezető autópályán.

Számos vállalat igyekszik a készleteit felhalmozni, hogy elkerülje a Csalagúton keresztül történő szállítások fennakadását. Nagy-Britannia december végén végleg búcsút int az EU kereskedelmi szabályainak, és az átmeneti időszak lejártával egyelőre bizonytalan, hogy a hátralévő napokban sikerül-e még nyélbe ütni a szigetország és az EU közötti szabadkereskedelmi egyezséget. Ehhez még hozzájön, hogy karácsony előtt normális esetben is megnövekszik a közúti teherautó-forgalom.

Ezért az Eurotunnel brit oldalán szombat reggel az M-20-as autópályán a Folkestone-tól jó 8 kilométerre lévő Ashfordnál volt a kocsisor vége.

A doveri kikötő igazgatója, Doug Bannister ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a kikötő bírni fogja a megemelkedett forgalmat. Szerinte a karácsony után mérséklődik a forgalom.

A Csatorna-alagút előtt váró mostani kocsisor azonban már most jelezheti, hogy mit hozhat a kereskedelmi megállapodás nélküli Brexit.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!