Egyelőre nincs szó arról, hogy lengyel mintára, dedikált címre tölthetnék fel szabálytalanságokról készült videóikat az autósok.

A lengyel rendőrség egyik videója járta be itthon a netet, amely egy összeállítás civil autósok felvételeiből. A videó érdekessége többek közt az, hogy egy olyan címről származnak, amelyet kifejezetten azért hoztak létre, hogy erre töltsék fel a szabálytalanságokról készült videókat az autósok. A kezdeményezés elég hatékonynak tűnik ugyanis csak idén 971 olyan felvételt kaptak, amely alapján eljárást is indult a szabálytalankodók ellen.

Az RTL Klub Híradója is készített egy anyagot ennek kapcsán, amelyben megkeresték a magyar rendőrséget is. A hazai hatóság részéről azt közölték, hogy mindenkinek joga van feljelentést tenni és minden ügyet kivizsgálnak, de külön felületet nem hoznak létre a bejelentésekre. Hozzátették: folyamatosan figyelik az internetet, és ha szabálytalanságról készült felvételt látnak, akkor megvizsgálják büntethető-e annak alapján az elkövetője. Az RTL Klub Híradója hozzáteszi, hogy saját tapasztalatuk szerint leginkább a nagy publicitást kapott videók esetén indult eljárás.

A rendőrség ugyanakkor pontosan egy éve jelentős számú civil kamerás autóval vesz részt a forgalomban, amelyekkel azonnal bírságolják az elkapott autósokat. Ezekről Pofátlan(tanít)ás címmel adnak ki összefoglalókat, amelynek legutóbb már a 23. része került fel az internetre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Egészen változatos szabályszegéseket mutat be a rendőrség a saját háza tájáról: akad záróvonalon előzés, piros lámpán áthaladás és elsőbbség meg nem adása is.hvg.hu
Autó

Ehhez a sorozathoz a jelek szerint örökké lesz alapanyag.