Éjszaka vitték ki az Autobahnra, ahol 263 km/h-s tempóval tudott közlekedni.

A nemrégiben megjelent legerősebb 8-as Golfban egy 2.0 literes TFSI-ből hoznak ki 320 lóerő, amely kellő potenciának tűnik minden közlekedési szituáció fölényes megoldásához. Csak emlékeztetőül az új Golf R-ben egy 420 Nm-es nyomatékkal bíró motor van, amely a maximális teljesítményét 2100 és 5350-es fordulatszám között adja le.

Éjszaka nem volt különösebben nehéz üres útszakaszt találni a próbához a Golf összkerékhajtású változata könnyedén érte el a 260 feletti tempót. A 100-ra gyorsulást is megmérték, ami a 4Motion hajtás mellett alig 4,5 másodpercet vett igénybe.

Egy másik videóban egyébként pont a gyorsulását forszírozzák inkább, amely szerint a 200-as tempót 15,9 másodperc alatt éri el és a talán leginkább fontos használati értékkel bíró 100-200 közötti ugrást 11,5 másodperc alatt teljesíti.

 A Golf R Mk8-as már elérhető Németországban, ahol 48 ezer euróért kínálják, nálunk még várni kell rá egy kicsit.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Ilyen lehet egy-egy nagyobb termékbemutató a jövőben?hvg.hu
Autó

Láthatóan élvezi a munkáját.