Az olasz sportkocsi a géppuska sortűznek ugyan nem tud ellenállni, de a .44-es Magnum lövedéknek igen.

Golyóálló védelmet általában a luxuslimuzinok és hatalmas terepjárók szoktak kapni, az AddArmor azonban ezúttal kivételesen egy sportkocsit látott el speciális páncélozással.
A Ferrari 458 Speciale védelme a gyártó szerint tízszer erősebb a normál ballisztikus acélnál, miközben 60 százalékkal könnyebb annál. A karbonszálas tuningnak köszönhetően az olasz sportkocsi tömege mindössze 70 kilogrammal gyarapodott.
A 28 ezer dollárba (8,1 millió forint) kerülő, B4-es szintű védelemnek köszönhetően a bent ülőknek nem kell tartaniuk a feléjük kilőtt .44-es Magnum lövedékektől.
A 0-ról 100-ra kereken 3 másodperc alatt katapultáló, 325 km/h végsebességű 458 Speciale gyárilag 1 290 kilogramm tömegű, vagyis könnyebb, mint az alapját adó normál 458-as, miközben a 4,5 literes V8-as szívómotorja 570 helyett 605 lóerős teljesítményt ad le.
Az AddArmor a nagyobb tömeget ellensúlyozandó 40 lóerővel erősebbé tette az erőforrást, mely a beavatkozást követően már 645 lóerőt szabadít rá a hátsó kerekekre.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!