Index – Külföld – Heves havazás bénította meg Japán egyes részeit

általa megosztva admin
Kategória:


Legkevesebb tízezer háztartásban nincs áram Japánban a Honsú sziget északi részén fekvő Niigata, valamint a sziget déli részén lévő Hjógo prefektúrákban, ahol csütörtökön már harmadik napja folyamatosan esett a hó ? írja az MTI az NHK tévécsatorna tájékoztatására hivatkozva.

A Japán-tenger partján fekvő Niigata prefektúrában a legsúlyosabb a helyzet, ahol helyenként kétméteres hó esett, komoly fennakadásokat okozva a közlekedésben. Egyes hegyvidéki területeken áthaladó utakon járművek százai akadtak el, sok autó egész éjjel a hó fogságában volt. A miniszterelnöki hivatalban válságstáb alakult az erős havazás okozta gondok elhárítására. A kormány az önvédelmi erők katonáit vezényelte Niigatába a helyi hatóságok kérésére, hogy segítsenek az élelem, az üzemanyag és a takarók elosztásában a bajba kerültek között.    

Kato Kacunobu, a kormány főtitkára tokiói sajtóértekezletén arról számolt be, hogy a prefektúra Kanecu és Joetsu településének egyes útjain ugyancsak több száz autó a vesztegel a hóban. A délebbre fekvő Gifu és Hjógo prefektúrákban ötven ember kapcsolata szakadt meg teljesen a külvilággal, mert a havazás miatt fák és villanypóznák dőltek ki, távvezetékek szakadtak le a hó és jég súlya alatt. Nincs közlekedés a fővárost, Tokiót az északi Akita prefektúrával összekötő vasútvonalon.

A havazásnak eddig 15 sérültje van. egy nő hódeszkázás közben halt meg, amikor betemette a hó Niigata prefektúra hegyeiben.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).