Sokat késik az 1 000 lóerős Mercedes-AMG One, de az ígéretek szerint jövőre tényleg megérkezik.

A Mercedes 2017 őszén leplezte le az F1-technikát a közutakra szabadító hibrid hipersportkocsit, a Mercedes-AMG One-t. A 275 példányban gyártandó autónak már rég el kellett volna készülnie, de a fejlesztést hátráltató tényezők miatt az első sorozatgyártású példányok várhatóan csak 2021 közepén látnak belőle napvilágot.

Az 1 000 lóerős újdonság álcázófóliás prototípusairól a közelmúltban több fotó és videó is felkerült az internetre, most pedig friss gyártói fényképek érkeztek róla.
Az 1,6 literes V6-os turbómotorra épülő hibrid hajtásláncú Mercedes-AMG One alig 1,3 tonna tömegű, így simán legyorsulja az 1500 lóerős, de 2 tonnás Bugatti Chiront is. Míg utóbbinak 6,5, addig a Mercedes újdonságának csak 6 másodpercre van szüksége egy 0-200-as sprinthez.

A 0-100-as gyorsulás alig 2,5 másodpercig tart ? a maximális sebesség 350 km/h körül alakul.
A Mercedes-AMG One árcéduláján 2,7 millió eurós, vagyis átszámítva mintegy 961 millió forintos összeg volt olvasható, a teljes mennyiség azonnal, lényegében a bejelentés pillanatában elfogyott.

A típusból többek közt Nico Rosberg és David Coulthard is rendelt magának egy példányt.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!