Egy méretes kompresszor segítségével jelentősen megugrott a limitált szériás Mustang teljesítménye.

A Ford a Bullitt című amerikai krimi 50. évfordulója kapcsán a közelmúltban dobta piacra limitált szériás sportkocsiját, a Mustang Bullittet. És most ebből a modellből megérkezett a film főszereplőjéről elnevezett, évente 300 példányban gyártandó Steve McQueen Edition.




Míg a normál Bullitt 5 literes V8-as szívómotorja alaphelyzetben 460 lóerős teljesítményt szabadít rá a hátsó kerekekre, addig a Steeda által készített alapkategóriás tuningverzió 22 995 dollár (6,7 millió forint) ellenében 558 lóerőt vonultat fel. A fejlesztők nemcsak a teljesítményt növelik meg, hanem megerősítik a kuplungot és sportosabbá teszik a felfüggesztést, valamint a fékrendszert.




Az elöl 275/35 R20-as, hátul 315/35 R20 gumikon gördülő újdonság opcionálisan kompresszoros V8-as motort is kaphat, melynek teljesítménye nem kevesebb, mint 836 lóerő. Ez mintegy 82 százalékos erőtöbbletet jelent a gyári alapmodellhez képest.




 




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!