Szupererős szívómotor, hatalmas hátsó szárny és 70 millió forint feletti alapár.

A Porsche 2018 elején leplezte le az előző generációs 911-es sportkocsi versenyautókhoz nagyon közeli szupersportos változatát, a GT3 RS-t. A Porsche 911 azóta átesett egy teljes generációváltáson, és nemrég már a 650 lóerős összkerékhajtású új Turbo S csúcsmodellről is lehullott a lepel, az új GT3 RS viszont eddig még nem mutatkozott be.

Német lapértesülések szerint azonban már nem kell túl sokat várnunk az új GT3 RS leleplezésére. A már javában tesztelt újdonság minden korábbinál agresszívabb külsőt, hatalmas hátsó szárnyat és igen komoly diffúzort kap, melyek révén minden eddiginél jobb köridőket lehet majd elérni.

A hátul elhelyezett boxermotorra ezúttal sem kerül turbó, vagyis a GT3 RS kitart a magas fordulatszámú szívómotornál. Az enyhén megnövelt lökettérfogatú erőforrás várakozások szerint mintegy 530-550 lóerős lesz.




A PDK automataváltó várhatóan hét fokozattal fog rendelkezni, vagyis eggyel kevesebbel, mint az összes többi aktuális 911-es kivitel váltója.

Az új GT3 RS várhatóan 2021 második felében mutatkozik majd be, vagyis nem sokkal az új GT3 után. A várhatóan 200 000 eurós (71 millió forint) alapárú közúti versenyautó első példányait az előzetes információk szerint 2022 elején vehetik majd át a megrendelők.

Emlékeztetőül, a mellékelt képeken látható kifutó 911 GT3 RS 9000-ig pörgethető 4 literes 6 hengeres erőforrása 520 lóerőt szabadít rá a hátsó kerekekre. A 0-ról 100-ra 3,2 másodperc alatt katapultáló zuffenhauseni végsebessége 312 km/h. A gyártó egyébként a napokban leplezte le az új 911-es versenyautó változatát, az 510 lóerős 911 GT3 Cupot.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!