A teljesen önvezető járművet elegendő 16 óránként töltőre dugni.

A Zoox egy 2014-ben alapított, önvezető autók fejlesztésével foglalkozó kaliforniai cég, melyet idén vásárolt fel az Amazon, és amely most egy sofőr nélküli taxival rukkolt elő:
A szimmetrikus kialakítású újdonság belsejében négy utas foglalhat helyet egymással szemben.
A 3,63 méter hosszú duplamotoros taxi egy 133 kWh kapacitású akkumulátorból nyeri a működéséhez szükséges energiát. A gyártó szerint ez a kapacitás lehetővé teszi, hogy csak 16 óránként kelljen töltőre csatlakoztatni az autót.
A kamerákkal, radarokkal és LiDAR szenzorokkal telepakolt jármű nem rendelkezik holttérrel, vagyis minden irányban tökéletesen „lát”, a bent ülők számára pedig ötcsillagos védelmet biztosít.
Az aktív felfüggesztésű önvezető taxit első körben Las Vegasban, San Franciscóban és Foster Cityben tesztelik.
 Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!