Az ügyben 900 ezer forintos nyomravezető díjat tűztek ki. A szennyeződés nem jutott el a Dunáig.

Nagyjából hat köbméter fáradt olajat engedett valaki szerdán vagy csütörtökön egy esővízgyűjtő csatornába Szigetszentmiklóson, az Ádám Jenő sétány és a Tebe utca sarkánál ? írta a Facebookon a Dunai Szigetek, képeket is mutatva a szennyezésről.

A szakértők szerint az ügy az elmúlt 20 év legsúlyosabb környezetszennyezése a környéken.

A Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szombaton szerzett tudomást a történtekről. Ezután gyorsan felszámolták a szennyeződést, ezzel megakadályozva, hogy az olaj a Dunáig jusson. A nádast viszont így is komoly kár érte.
A teljes munka a becslések szerint még legalább egy-két hetet vesz igénybe.

Egy magánszemély időközben félmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít kézre keríteni a tettest vagy tetteseket. Az összeg néhány óra múlva, az újabb felajánlásoknak köszönhetően, 900 ezer forintra emelkedett.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Élet+Stílus

A háborúnál és a szegénységnél is jobban aggódunk a bolygónk sorsáért az E.On megbízásából készült felmérés szerint.hvg.hu
Gazdaság

A felvétel szerint a környezetvédelmi hatóság segített az önkormányzatnak.