A brit médiamogul szerint a cég kerékpárja túl veszélyes, de erre nem figyelmeztették az embereket.

Idén nyáron Simon Cowell angol sztárproducer, aki főleg tehetségkutatók zsűritagjaként ismert, több csigolyáját is eltörte, mert elesett a frissen vásárolt elektromos hajtású kerékpárjával első útján Malibuban.

A bicikli egy Swindon Powertrain által gyártott Swind EB-01-es kerékpár, amelyet úgy is reklámoznak, mint a legerősebb és technológiailag legfejlettebb ilyen járművet. 15 kW teljesítményű motorja van, ami hatvanszor erősebb, mint az általánosan hivatalosan e-bringaként elismert 250W teljesítményű járműveké. Az EB-01 maximális sebessége nem éppen szerény, akár 97 km/h-ra is lehet, amelyet bizonyos szoftverek átprogramozásával akár 130 km/h-ig is lehet növelni.

Cowell egyébként egy angliai kiállításon látta meg a 8 millió forintos terméket és az egyik első megrendelője volt. Állítólag a gyártó cég vezetését már saját munkatársaik is figyelmeztették, hogy az eszközük veszélyes lehet azokra, akik nem tudják megfelelően kezelni, és tréningeket kellene tartani a jármű vásárlóinak.  

A brit X Factor producere és csapata most az mérlegelik a The Sun szerint, hogy kártérítési pert indítanak a cég ellen. Ügyvédeik szerint ők ugyanis megkeresték a gyártót, hogy figyelmeztessék a jármű veszélyeire, de azok nem reagáltak. Cowell a nyáron annyira megsérült, hogy hatórás műtétet kellett végrehajtani rajta és kénytelen volt kihagyni egyik műsorának döntőjét is. Cowell esélyeit egy nyertes perre egyvalami ronthatja igazán, miszerint saját maga posztolta a kórházi ágyából, hogy ?El kellett volna olvasnom a használati utasítást.?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!