A szupersportos vászontetős kabrió várhatóan nem lesz sokkal nehezebb a kupé változatnál.

A BMW 2 éve leplezte le 3-as modelljének aktuális generációját, melyből idén szeptember érkezett meg a legsportosabb M3-as szedán-, illetve M4-es kupé kivitel. Utóbbiból hamarosan nyitható tetejű változat is készül, melyre ékes bizonyíték a gyártó által nemrégiben levédetett formaterv:
Az új M4-es kabrió nem keménytetőt, hanem vászontetőt vonultat fel, mely egyrészt kevésbé bonyolult felépítésű és ily módon olcsóbb, másrészt pedig kisebb mértékben növeli meg a kocsi tömegét.
Az újdonság mozgatásáról várhatóan a kupéból már jól ismert 3 literes soros 6 hengeres biturbó benzinmotor gondoskodik, melynek 480 lóerős teljesítménye, illetve 550 Nm-es nyomatéka valamivel több mint 4,2 másodperces 0-100-as sprintet, illetve az M Driver’s csomag megrendelése esetén 290 km/h közeli végsebességet tehet lehetővé.
A Competition nevezetű non-plus-ulta kivitel hasonló motorja várhatóan 510 lóerőt és 650 Nm-t szabadít rá az aszfaltra, ami 4 másodperc körüli 0-100-as szintidővel kecsegtet.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!