A munkálatok miatt több forgalmas útszakaszt lezárnak, köztük a Rákóczi hidat, ami a közösségi közlekedést is érinti.

A Magyar Honvédség tűzszerész ezredéhez pénteken érkezett rendőrségi bejelentés arról, hogy a IX. kerületben, a Kvassay híd és a Duna közötti zárt építési területen földmunkák során feltételezett robbanótestet találtak. A helyszínen a tűzszerészparancsnok megállapította, hogy egy II. világháborús, GP-2000 típusú, amerikai gyártmányú, egytonnás légibomba került elő, amelynek orrgyújtó szerkezete élesített ? közölte korábban Gajdos Milán, az ezred kommunikációs tisztje.

A robbanóeszköz biztonságos elszállításához hatástalanításra van szükség, amit vasárnap este kezdenek meg a katonák. A tűzszerészművelet idejére a rendőrség nagyjából egy kilométer sugarú körben lezárja a területet.

Vasárnap 18 óra 30 perckor lezárják a IX., a XI. és a XXI. kerület egy részét. A bomba hatástalanítását várhatóan 20 órakor kezdik meg a honvédség tűzszerészei.

Erre az időre lezárják és kiürítik a Rákóczi hidat, a Soroksári utat a Vágóhíd utcától, a Máriássy utat a Mester utcától, a Könyves Kálmán körutat a Mester utcától, a Kvassay Jenő utat a Gubacsi úttól a Hentes utcáig, a Weiss Manfréd utat a Védgát utcától, a Kopaszi-gátat és a Duna érintett szakaszát.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a honlapján azt írta: az érintett BKK-járatok rövidített, illetve módosított útvonalon közlekednek várhatóan 20 órától vasárnap.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!