A 0-ról 100-ra kevesebb mint 2 másodperc alatt felgyorsuló hiperautóban két felnőtt és két gyermek a legnagyobb biztonságban utazhat.

A Koenigsegg március elején leplezte le legfrissebb hiperautóját, a Gemerát, melyről most egy érdekes új információ derült ki. A svéd autógyártó manufaktúra bejelentette: a hat légzsákos hiperautó mindkét hátsó ülésén található ISOFIX gyermekülés rögzítési pont.

A kis túlzással élve akár családi autóként is használható újdonság mozgatásáról egy kétliteres háromhengeres biturbó benzinmotor gondoskodik, amelynek tömege alig 70 kilogramm. Ezenkívül a hátsó kerekeket egy-egy villanymotor hajtja, és az első tengelyre is került egy villanyos egység.
A végeredmény nem kevesebb, mint 1700 lóerő és 3500 Nm. Ennek köszönhetően az autó 1,9 másodperc alatt gyorsul a 0-ról 100-ra, és a gyártó azt ígéri, hogy 0-ról 400-ra is rekordgyorsan katapultál majd az 1,7 tonnás autó.
A 800 V-os rendszerrel szerelt Gemera 50 kilométert képes megtenni tisztán elektromosan, abban az üzemmódban 300 km/h a végsebessége. A teljes hatótávolság az ígéretek szerint kereken ezer kilométer, a csomagtartó 200 literes.
Az összkerék-hajtású, összkerék-kormányzású és 3 méteres tengelytávolságú Koenigsegg Gemerából 300 darabot terveznek legyártani.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!