A rendkívül ritka Lambroghini Aventador SVJ-ből összesen 900 darabot gyártottak.

Az Egyesült Királyságban foglalták le még múlt hónapban a szupersportkocsit a csapat francia focistájától Benjamin Mendy-től. A rendőrség a The Sun beszámolója szerint reggel ötkor állították meg Chershire-ben a kocsival és foglalták le a 475 ezer fontos járművet, amelyen nem volt biztosítás.

A kocsival valójában az a probléma, hogy az Aventadort még Franciaországban vásárolta és az francia rendszámmal fut, azonban egy külföldi autót maximálisan 14 napig lehet biztosítás nélkül vezetni a szigetországban. A lefoglalt autót 20 napon túl ráadásul, ha a tulajdonos nem intézkedik, akár el is árverezhetik vagy akár be is zúzhatják a törvény szerint.

Mendynek 5 éves szerződése van az angliai csapattal közel 52 millió font értékben, de mindez korántsem jelenti, hogy veszni hagyná az autóritkaságot. A tárolásáért egyébként napi 20 fontot fognak neki felszámítani, valamint 150 fontot az ügyintézés költségeként, ha sikerül végre elintéznie a papírmunkát a kocsival.

A 770 lóerős és 720 Nm-es szívómotoros V12-es Lamborghini 2,8 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100-ra, a 0?200-as sprint szintideje pedig 8,6 másodperc. Az 1525 kilogramm tömegű szupersportkocsi végsebessége 350 km/h. Ilyen autója van egyébként a Real Madrid játékos Eden Hazardnak is, aki nyáron vásárolt egyet, sőt egy SVJ cirkált nemrégiben Budapesten is.

A The Sun arról is írt, hogy márciusban Paul Pogba a Manchester United francia válogatott játékosa járt hasonlóan, akinek a Rolls-Royce-t kobozták el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A Beatles Sárga tengeralattjárója elég adekvát asszociáció.hvg.hu
Autó

Egy 120-140 millió forintos alapárú autónál ez nem rossz teljesítmény.