A szuperkompakt crossover egy feltöltéssel nagyjából 300 kilométert képes megtenni.

A Kamaz mérnökei és a Szentpétervári Állami Műegyetem munkatársai fejlesztették ki az első tisztán elektromos hajtásláncú orosz crossovert. Íme a Kama-1:
Az egymillió rubeles, vagyis átszámítva körülbelül 4 millió forintos alapárú újdonság 3,4 méter hosszú és 1,7 méter széles.

A négyszemélyes villanyautó egy 33 kWh kapacitású akkumulátorból nyeri a működéséhez szükséges energiát. A 250-300 kilométeres hatótávolságúnak ígért modell lemerült telepe 20 perc alatt 70-80 százalékosra tölthető.

Az állóhelyzetből 60 km/h-ra 3 másodperc alatt felgyorsuló Kama-1 végsebessége 150 km/h. A forgalmazás 2021-ben kezdődik meg.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!