A szabadidő-autók házon belüli piaci részesedésre hamarosan elérheti a 75 százalékot.

Hakan Samuelsson, a Volvo első embere azt nyilatkozta, hogy a kínai tulajdonban lévő svéd márka eladásait hamarosan már 75 százalékban a különböző SUV-ok tehetik ki.

Ettől egyáltalán nincs messze a gyártó, ugyanis az év első 11 hónapjában világszerte értékesített Volvók 71 százaléka már szabadidő-autó volt. Egy évvel korábban ez a részarány 63 százalékos volt.


100 százalékban elektromos a Volvo XC40 Recharge


?




A Volvo hazai kínálatában jelenleg kilenc modell található, amelyek közül három sorolható a SUV-ok közé: az XC40, az XC60 és az XC90. A hagyományos szedánok piacán az S60 és az S90 jelenti a kínálatot, és ott van még a kombi kivitelű V60, V60 Cross Country, V90, illetve V90 Cross Country.

Előzetes információk szerint hamarosan érkezhet egy minden korábbinál kisebb Volvo szabadidő-autó, az XC20, ezenkívül pedig várhatóan jön az XC90 nagytestvére, az XC100.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!