16 828 kilót lehet ráakasztani az amerikai autógyártó újdonságára, amelyben egy hathengeres turbódízel motorból préselnek ki 1458 Nm nyomatékot.

A pickupok piacán is fontos egyre nagyobb és nagyobb értékeket megadni a műszaki táblázatokban, erre jó példa a Fiat-Chrysler konszern haszonjárműveket gyártó részlegének a RAM-nek a 3500-as Heavy Duty modellje, amelynek megújult példányai már nem kevesebb mint 16,8 tonnás rakományt is vontathatnak.

Az autógyártónak ez a modellje is egy valóságos kolosszus. A 420 lóerős 6.7 literes Cummins motor az idei frissítéssel lett 102 Nm-rel erősebb a korábbinál, ami elég ahhoz, hogy a korábbi vontatási kapacitást 907 kilóval megnövelhessék.










Ebben az igazán amerikai versenyben a Ford 450-ese a másik főszereplő, amelyben egy V8-as motor van, amely 1424 Nm-t tud, valamint itt a másik örök rivális, a Chevrolet Silverado HD-változata, szintén V8-as 6.6 literes motorral, amely 1234 Nm erejű, amivel 16,3 tonnát vontathat.




A most megújult RAM ára 35 és 65 ezer dollár között mozog felszereltségtől függően és a forgalmazását még idén elkezdik. A kocsi érdekessége az is, hogy a külső visszapillantó ?tükör? már itt is részben digitális, amely valós idejű képet mutat a kocsi mögött történő eseményekről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A legújabb Ford F-150-ben olyan első ülések lesznek, amelyek szinte tökéletes ággyá alakíthatók.



hvg.hu
Autó

Egy közel ötméteres medence simán elfér rajta.