Az Aquincumi híd tanulmánytervére írtak ki pályázatot.

Nyílt tenderfelhívást tett közzé az uniós közbeszerzési értesítőben a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. A felhívás Budapest északi részén épülő híd és a kapcsolódó utak előzetes terveinek elkészítéséről szól. Az új átkelő a 10-es számú főút és az M3-as autópálya bevezető szakasza között hozna létre közúti kapcsolatot.

A teljes projekt területe Budán a Bécsi úttól a 2-es számú vasútvonalig tart, illetve a pesti oldalon a Körvasút mentén az M3-as autópálya bevezető szakaszáig.

A tervezési feladat két részből áll. Első fele az Aquincumi híd tervezése, amely teljes hosszában 700 méteres fesztávolságú lehet. A második rész a kapcsolódó közlekedési hálózat tervezése. Itt nem városi autópályát akarnak, hanem ? mint a kiírás fogalmaz ? új gyűjtő-elosztó körút létesítése a cél, amely illeszkedik a városrészek és jelenlegi úthálózat jellegéhez.

Budapest déli részén is tervezés alatt van egy átkelő a Galvani híd kialakítása, amely Újbuda és Csepel, Ferencváros, valamint Kispest és Kőbánya között teremt átjárást. A tervezett híddal naponta több mint 30 ezer gépjárművel csökkenhet a belvárosi hidak, valamint napi csaknem 8 ezer autóval az Üllői út forgalma.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Kedden délelőtt beemelték a helyére a hídpálya utolsó elemét.hvg.hu
Közlekedés

1133 méter hosszú híd köti majd össze a két várost.