Ehhez a sorozathoz a jelek szerint örökké lesz alapanyag.

Pont egy éve tart a rendőrség civilautós közúti razziasorozata, amelyben kamerás autókkal veszik fel a közúti szabálytalankodókat, majd a helyszínen bírságolnak is.

A legújabb epizód már a 23. videójuk, amely most kifejezetten hosszú, 8 perces, és nagyjából őszi ?best of videónak? tekinthető. A jelenetek közt vannak súlyos szabálytalanságok is, például mikor egy autós csak centikre kerül el egy babakocsit toló nőt és egy gyalogost, aki a kerékpárját tolja a zebrán.

Hasonlóan erős jelenet az ittas kerékpárosé, aki imbolyogva mutogat a rendőrnek, hogy előzze meg. Mindig meglepő egy busz vagy teherautó súlyosabb szabálytalansága is, amikor elvileg az állását kockáztatja a sofőr, mint a videóban látható buszos.




A videónak van még egy tanulsága, miszerint van olyan civil kamerás rendőrautó is, amelyben nem csak első, hanem hátsó kamera is van. Egy-egy eseténél a hátsó kamerás felvételek is bizonyító erejűek lehetnek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Múlt, jelen és jövő békésen él egy más mellett, ha minden autó egy-egy sport BMW.



hvg.hu
Autó

De semmi gond, megoldotta.