Az olasz márka megszokott sportkocsijaitól kissé eltérő dizájnjával a Roma igazán egyedi darab.

Egy magyar szuperautós Facebook oldal osztotta meg a képet, amelyen a Ferrari Roma éppen a budapesti Széchenyi Lánchídon hajt át. A tavaly bemutatott modell alapára 218 ezer dollár és nagy erőssége, hogy a vásárlói között 70 százalékban vannak olyanok, akiknek eddig nem volt Ferrarijuk, vagyis az olaszok ügyesen tudtak nyitni egy új ügyfélkör felé. A gyártása is nemrégiben indult el, úgyhogy a képeken egy igencsak korai példány lehet.




A Ferrari Roma a megjelenésében újszerű vonalat képvisel: inkább egy elegáns sportkocsi, mint egy pályanapokra is való sportkocsi. A 4,65 méteres kocsi nemcsak külsejében tér el a megszokott Ferrari-vonaltól, a kabintere is ? a célcsoportnak megfelelően ? inkább egy komfortos GT-ére hasonlít, amelyet hosszú utazásokra terveztek.

A Romában egy V8-as 3,9 literes, turbófeltöltéses benzinmotor van, amely 620 lóerős 5750-es fordulatszám felett, a 760 Nm-es nyomatékát 3000-5750 fordulatnál adja le. Az év motorjának is megválasztott egységgel a Roma, 3,4 másodperc alatt gyorsul százra és 320 km/h a végsebessége.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Egy nagy becsben tartott gyűjtő számára alkották meg.



hvg.hu
Autó

70 éve tarja a sebességrekordot a saját géposztályában.