A BMW i4 M50-es típusjelzésű csúcsmodellje 460 lóerős teljesítménnyel fog rendelkezni.

A BMW a 2018-as Genfi Autószalonon jelentette be, hogy a vállalat következő elektromos autója i4 néven fog támadni. Az előző Frankfurti Autószalonon debütált és a mellékelt fotókon is látható BMW i Vision Dynamics koncepcióautóra épülő sorozatgyártású modell a konvencionális meghajtású 4-es sorozatú Gran Coupé kategóriájában áll majd rajtvonalhoz, és most friss információk érkeztek róla.

Az i3-ashoz és az i8-ashoz hasonlóan Németországban, konkrétan Münchenben gyártandó i4-es egy négyajtós kupé, mely háromféle változatban lesz elérhető. Első körben a hátsókerék-hajtású, egy villanymotoros BMW i440 lesz elérhető, mely 48 ezer eurós (17,2 millió forint) alapárú újdonság 330 lóerős teljesítményt szabadít rá a kerekekre.




Az i4 M50 58 000 euró (20,8 millió forint) ellenében két villanymotort, összkerék-hajtást és 460 lóerős teljesítményt biztosít, és ezt a csúcsmodellt nagyobb kerekekkel, megerősített fékrendszerrel és hátsó légterelővel szerelik.

Pár hónappal később érkezik az i435 típusjelzésű alapmodell, melynek a hátsó kerekeit hajtó villanymotor 280 lóerősnek ígérkezik.




Az 550 kilogramm tömegű és 80 kWh kapacitású akkumulátorral szerelt BMW i4 részletes specifikációit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, mindenesetre a gyártó korábban 4 másodperces 0-100-as gyorsulásról, 200 km/h-s végsebességről, illetve 600 kilométeres WLTP-hatótávról tett említést.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!