Ez a makulátlan állapotú orosz négykerekű 36 évvel tekeri vissza az időgép kerekét.

A Lada 1976-ban dobta piacra ikerlámpás „egyhatos” modelljét, a VAZ-2106-ot, melyet aztán három évvel később követett a hasonló külcsínű, de csak „egyötös” motorral szerelt VAZ-21061. És most egy ilyen Lada 1500s bukkant fel a használt autók hazai piacán. Íme:
A szakszerűen restaurált budapesti autó árcéduláján nem kevesebb, mint 5,5 millió forintos összeg olvasható. Ebből a pénzből akár egy vadonatúj Suzuki Vitarát is vásárolhatnánk; az eladó azzal magyarázza a nem alkuképes eladási árat, hogy maga az újjáépítés értéke meghaladja az 5 millió forintot.
A hivatalos OT és FIVA minősítéssel rendelkező Lada 1500s 1984-ben hagyta el a gyártósort, a felújítás óta pedig mindössze 1 900 kilométert hagyott maga mögött.
A kívül piros, belül fekete járgány mozgatásáról egy 1,5 literes benzinmotor gondoskodik, mely egy négyfokozatú kéziváltón keresztül juttatja el 75 lóerős teljesítményét a hátsó kerekekre.
 
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!