A tavaly év végén frissült testvérpár az Audi RS5 Sportback és Cupéból, most ez utóbbi, a kétajtós változat kapott egy kellemes tuningcsomagot.

Ahogy megjelenik egy új Audi, a német Abt tuningcég azonnal elkészíti a maga változatát. Így történt a Audi RS5 Coupé esetében is.

A kétajtós sportkupéban alapból egy 2.9 literes V6-os turbómotor van, ami 450 lóerős és 600 Nm-es forgatónyomatékú. Ez a teljesítményszint már nem számít kiemelkedőnek, sokan szeretik is az ilyen járműveket egy kicsit tovább is élesíteni. Az Abt cég most egy igazán látványos megjelenésű autót faragott az RS5-ből.










A teljesítményét megnövelték 540 lóerőre, a nyomatékát a motornak 680 Nm-rel sikerült feljebb tornázni. Az extra erőt a szokásos trükkökkel érik el, mint a motorvezérlés átírása, illetve egyedileg gyártott szívórendszer a motorra, amely lényegesen több levegővel tudja ellátni az egységet. Az Abt kezelésének köszönhetően a Coupé 0,3 tizedmásodperccel hamarabb éri el a százas tempót álló helyzetből, ami jelen esetben 3,6 másodpercig tart.

Az Abt nem csak teljesítményt növelte, de a biztonságról is gondoskodtak azzal, hogy kerámia fékszettet is kínálnak hozzá, amellyel magabiztosabban lehet a 300 km/h-s végsebességet elérni.



















Az optikai tuningelemek sora a Sonoma zöld fényezésnél kezdődik, és míg 21 colos méret indokolt, az aranyszín már talán kicsit sok a felnin. Egyébiránt a jármű futóművét is lejjebb ültették 25 milliméterrel, hogy még sportosabb legyen a kocsi megjelenése.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

940 lóerővel már máshogy kell bánni, egy sima szoftver nem elég, hogy életben maradjon a motor.



hvg.hu
Autó

A BMW nemrég mutatta be két legnépszerűbb sportmodelljének legújabb generációját. Sokan azóta is nehezen emésztik meg az új M3-as és a kétajtós kupé M4-es orrészén lévő gigantikus veséket.