A Volkswagen Transporter legújabb verzióját is kiküldték a német versenypályára.

Egy ideje ? elsősorban a marketingérték miatt ? szinte minden kicsit sportosabb modellt felküldenek a nürburgringi versenypályára. Nem is csoda, hiszen sokakat érdekel, ahogy egy-egy jövőbeni modellt extrém körülmények között kínoznak. Egy személyszállító kisbusz esetében mégis kérdőjeles, miért is kellene helyt állnia egy versenypályán.

Az kétségtelen, hogy a kisbuszok respektje nagyott nőtt, mióta Sabine Schmitz, akit a Ring királynőjének hívnak, egy Top Gear adásban megmutatta, mire lehetnek képesek a legendás Zöld Pokolban.





A mostani videó pontos indítatása ugyan nem ismert, de a Volkswagen Transporter legújabb generációját is elég rendes tempóban hajtja a tesztpilóta a húsz kilométeres pályán. A képek egy olyan alkalommal készültek, amikor csak gyári tesztjárművek számára van nyitva a pálya és jóllehet a Transportert is álcázzák, azonban nem nehéz felismerni, milyen autóról van szó.





Valójában itt is az állhat a háttérben, hogy iparági szakemberek szerint a Nürburgringen megtett minden kilométer megfelel jó néhány közúton eltötött órának, akkora igénybevételt kapnak az autók futóműelemei, hogy így valamelyest fel lehet gyorsítani a tartóssági tesztelési folyamatokat.

Az új Volkswagen Transporterrel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a hírek szerint már hibrid hajtást is kap majd, a végleges modell értékesítésének indulását 2021 második felére lehet várni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Viszont ő is csak úgy mehet fel bérelt autóval, ha mellette van az oktató.



hvg.hu
Autó

245 lóerős a konnektoros hibrid.