A Toyota zöld rendszámos újdonságának alapára nem sokkal 18 millió forint felett alakul.

Nemrégiben volt szerencsénk beülni a valaha készült legdrágább Suzukiba, a magas alapfelszereltséggel 18,5 millió forintba kerülő Acrossba. Nyílt titok, hogy ez a zöld rendszámos modell nem Suzuki fejlesztés, hanem egy a CO2-kvótának köszönhetően létrejött, egyszerűen átbrandelt plugin hibrid Toyota RAV4.




A dolog pikantériája, hogy Magyarországra előbb érkezett meg a Suzuki Across, mint a Toyota RAV4 PHEV. Utóbbinak csak most derült fény a hivatalos hazai listaáraira: legolcsóbban 18,2 millió forint ellenében lehet zöld rendszámos Toyota divatterepjárónk.




A Comfort alapfelszereltségnél több extrával felvértezett Selection modell 19,7 millió forinttól indul, a Selection VIP csúcsfelszereltség pedig 21,2 millió forintba kerül.




A 2,5 literes szívó benzinmotorra épülő PHEV hajtáslánc 306 lóerős teljesítményű, az újdonság tisztán elektromos módban maximum 135 km/h sebességre képes, e-hatótávja pedig 75 kilométer.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!