Az elmúlt hétvégéken közlekedési káoszt okoztak a Normafára autóval érkező kirándulók, most egy buszjárattal enyhítenék a parkolási problémát.

Hétvégi Normafa-járatot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Hegyvidéki Önkormányzat javaslatára ? közölte a XII. kerületi önkormányzat.

Az elmúlt hetekben komoly közlekedési és parkolási gondokat okozott a Normafára kiránduló tömeg. Az önkormányzat többször is jelezte az oda készülőknek, hogy látogassanak inkább kevésbé zsúfolt helyeket a Budai-hegységben, de a múlt hétvégén még mindig többen érkeztek, mint ahány autó parkolni tudott. Az is problémát jelentett, hogy esetenként annyian voltak a sétányokon, hogy nem tudták tartani a megfelelő védőtávolságot.

A tájékoztatás szerint a BKK 212N Normafa jelzéssel a héten elindítja a szombaton és vasárnap 9 és 15 óra 40 perc között közlekedő, 20 percenként induló buszjáratát.

Az önkormányzat által megnyitott és ingyenessé tett Jagelló úti parkoló mellől induló busz a 212-es jelzésű járat útvonalát követi, visszafelé pedig a Csörsz utca felé közlekedik, majd a BAH-csomópont előtt a Jagelló parkolónál fordul vissza a Normafa irányába. A járat normál díjszabással vehető igénybe. Az önkormányzat ingyen maszkot biztosít a próbajárat azon utasai számára, akik otthon felejtették a sajátjukat.

A hegyvidéki önkormányzat szerint a 212N azok számára nyújthat segítséget, akik mindenképpen a Normafát választják kirándulásuk célpontjaként, de nem terhelnék autójukkal a területet, és azt sem szeretnék, ha visszafordítanák őket a rendőrök, rendészek, vagy órákig kelljen parkolóhelyet keresniük.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Élet+Stílus

Gyakran nem lehet tartani a sétányokon a védőtávolságot.hvg.hu/MTI
Autó

Nem volt foganatja az önkormányzat múlt heti kérésének, most erősebb eszközökhöz nyúlnak.