Alig egy éve dobta piacra az angol márka kétüléses utazóautóját, amelyből egyet egy budapesti parkolóházban fotóztak le.

A McLaren GT a wokingi márka grand tourer kategóriás autója, amelyre a neve is utal. A brit márkának ez inkább egy lifstyle autója, szemben a talán ismertebb sportkocsijaival. A 620 lóerős autóból magyar rendszámmal idén egyetlen darab sem került forgalomba, ahogyan más McLaren modell sem ? legalábbis a Datahouse cég adatai szerint, amely forgalomba helyezési statisztikákkal foglalkozik.

Igaz, egyébként sem túl gyakori magyar rendszámmal egy ilyen autó, tavaly is mindössze egy McLaren 720S kapott hazai rendszámot. Mint látható ez is egy német autó, mindenesetre egy budapesti parkolóházban várakozik. A fotókat egy magyar carspotter oldaltól a Gémes Car Photo bologtól kaptuk.










A McLaren GT mozgatásáról egy 4 literes biturbó V8-as benzinmotor gondoskodik, mely egy hétfokozatú duplakuplungos automataváltón keresztül 620 lóerőt, illetve 630 Nm-t szabadít rá a kerekekre. A 0-100-as sprint alig 3,2 másodperc letudható és a 0-200 is megvan 9 másodperc alatt, a végsebesség pedig 326 km/h. A McLaren brit alapára 163 000 font, vagyis átszámítva mintegy 64,9 millió forint. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Csak az elektromos motorja 313 lóerős, amihez jön még 757 lóerő a benzines egységből.



hvg.hu
Autó

?A sofőr nem volt képes végigmenni az egyenes úton, 65-tel.?