Kemény büntetést kapott egy autós, aki a rendőrség szerint az Andrássy úton száguldozott idén nyáron egyik hajnalban. Bizonyítékként egy olyan fotót csatoltak, amin lényegében csak az autója két világító fényszórója látszik.

A rendőrség szerint egy autós június 30-án hajnalban az Andrássy úton túllépte a megengedett sebességet, 50 kilométer/óra helyett 132 kilométeres sebességgel hajtott, ezért 300 ezer forintra büntették ? írja a Blikk.hu.

A bírságról szóló értesítő alapján a férfi megnézte a fotókat és csak egyen szerepelt a mért sebesség, ami azért fontos, mert bizonyítékként csak az azt feltüntető fotó fogadható el. Ugyanakkor a Blikk által is közölt képen csak a jármű két fényszórója látszik teljes sötétségben, a rendszám egyáltalán nem kivehető. A kép pedig a hivatalos adat szerint a Liszt Ferenc tér és Nagymező utca közötti szakaszon készült, amely éjszaka is jól ki van világítva.

A férfi fellebbezett, és jelezte semmi sem látszik a rendszámból, így nem bizonyítható, hogy ő volt a gyorshajtó. Érvelését el is fogadták és a bírságot törölték. Emellett visszatérítették neki a fellebbezéshez lerótt 12 ezer forintos illetéket is.

Nemrég a rendőrségnek egy másik hivatalos eljáráshoz kapcsolt fotója miatt is visszakoznia kellett, ugyanis egy traffipax által rögzített fotóról kiderült, hogy manipulálták, mielőtt kikerült egy sajtóközlemény részeként a rendőrség oldalára. A hvg.hu-t ugyanis megkereste az autós, akiről azt írta a police.hu, hogy 236 km/h-val hajtott. Az autós csatolta az összes olyan dokumentumot, ami alapján igazolható volt, hogy manipulált képet raktak ki a hatóság oldalára, 90 km/h helyett 136 km/h-val hajtott. Az ügyben azóta nyomozást rendeltek el a rendőrségnél, az erről szóló hírt pedig levették az oldalról.

A címkép illusztráció.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A legújabb BMW-k műszerfalán egyből felvillan majd a figyelmeztetés, ha sebességmérőt érzékelnek.



hvg.hu
Autó

A civil autóból sebességet mérő rendőr a felüljáró tetején áll, ahol záróvonal van és egy rosszul belátható kanyar.