2022-ben indítanak márkacsapatot a világ legismertebb terep-rali versenyén.

Az Audi egy olyan prototípussal szerepel majd a versenyen, amelyet menet közben is újra lehet tölteni. Amennyiben a bemutatkozás sikeres lesz, a technológiát a tervek szerint később az utcai autókba is beépítik. „Újabb lépést teszünk az elektromos meghajtású versenyautók piacán azzal, hogy elindulunk az autósport legextrémebb viadalán” ? áll az autógyártó közleményében.

A német márka azt is bejelentette, hogy a dakaros indulásukkal egy időben, 2021 végén kiszáll a Formula E-sorozatból. Az elektromos Formula-autóknak kiírt versenysorozatban 43 dobogós helyet szereztek, és 20 alkalommal nyertek. Egyszer az egyéni és a csapat-világbajnoki címet is megszerezte a gyári támogatású Audi versenycsapat. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Itt minden részlet sporttörténeti utalás.



hvg.hu
Autó

Az Africa Eco Race elnevezésű tereprali-versenyen a Qualisport Racing győzött a kamionos kategóriában.