A BMW hosszú múltra visszatekintő 7-es sorozata hamarosan 100 százalékban elektromos testvérmodellt kap.

A BMW 1977-ben dobta piacra az első 7-es modelljét, a közelmúltban ráncfelvarrt hatodik generáció pedig 2015 óta rója az utakat. Nyílt titok, hogy hamarosan érkezik a teljesen új hetedik generáció, melyből egy teljesen elektromos testvérmodell, az i7 is be fog mutatkozni.

Jól értesült források szerint a BMW i7 mozgatásától két villanymotor gondoskodik, melyek összteljesítménye mintegy 536 lóerő. A motorok egy 100 kWh kapacitású lítiumion-akkumulátorból nyerik a működésükhöz szükséges energiát, a hatótáv várhatóan meghaladja a 480 kilométert.

Az i7 csúcsmodelljének teljesítménye a 650 lóerőt is elérheti, vagyis ez a típus erősebb lehet az aktuális 7-es BMW 6,6 literes biturbó V12-es motorral szerelt M760Li csúcsmodelljénél, melynek teljesítménye a nemrégiben megejtett ráncfelvarrás során 610-ról 585 lóerőre csökkent.




A BMW i7 2022-ben debütálhat és várhatóan 2023-ban kezdődik meg a forgalmazása. Legfőbb riválisának az egy évvel korábban érkező és ugyancsak 600 lóerő körüli Mercedes EQS ígérkezik, ami a közelmúltban debütált hagyományos hajtásláncú S-osztály testvérmodellje lesz.


Mercedes Vision EQS


?




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Minden jel arra mutat, hogy az új kínai luxusautónak nem igazán adódhatnak hűtési problémái.



hvg.hu
Autó

A bajor gyártó német üzemeiben a jövőben már csak villanymotorok fognak készülni.