Illetve lassan nem mi megyünk Drive-inbe, hanem az jön hozzánk.

A különösen a koronavírus-járvány időszakában minden olyan ötlet, ami az autonómiát erősíti jó kezdeményezésnek tűnik. Ilyenek például a gyorsételt árusító büfékocsik is. Sanghajban indult el a KFC autonóm szendvicskocsija, amelyről egy Twitter-felhasználó posztolt ki képeket munka közben.

A rendszer kiszolgálóegysége teljesen értelemszerűen működik, a képernyőn kiválasztjuk az ételt, fizetünk, majd a gép kiadja a szendvicset.

Az önvezető rendszert egy Neolix nevű helyi startup fejlesztette. A cégnek már 4-es szintű önvezetést is megengedő fejlesztése is létezik, amely 5G hálózatot használ. Ez azt jelenti, hogy a járműben még ülnie kell egy biztonsági sofőrnek, de a jármű egyébként minden forgalmi szituációt képes maga kezelni. Az ötös szint, amely a legmagasabb kategóriája az önvezetésnek, már sofőrnek sem kell lennie a kocsiban.


Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Az amerikai cég önvezető rendszere „mérsékelt szintű” besorolást kapott biztonság szempontjából a legnagyobb európai, személyautó biztonsági teszteket végző szervezettől.



hvg.hu
Autó

Tajvanon tartották az Önvezetés Napját.