Az elektromos autók európai forgalma 153 százalékkal ugrott meg idén októberre a tavalyi azonos időszakkal összevetve, megtörve a koronavírus-világjárvány miatt kialakult csökkenő trendet.

A Jato Dynamics elemzőcég szerint leginkább a mild hibridek fogytak, amelyek a teljes e-autópiac 32 százalékát tették ki az előző hónapban, míg 2019 azonos időszakában csak 16 százalék volt ez a mutató. A plug-in hibridek részesedése a forgalomba helyezésekből 21-ről 24 százalékra, a tisztán elektromos autóké 21-ről 25 százalékra nőtt.

A teljesen elektromos Volkswagen ID 3 nagyon erős hónapot tudhat maga mögött, csaknem 10 és fél ezer darabot adtak el belőle. Korábban a Tesla Model 3 volt az első helyen, a németek azonban letaszították a trónról az amerikaiakat.

2020 októbere volt egymás után a második hónap, amikor a valamilyen elektromos erőforrással (is) rendelkező járgányok forgalma meghaladta a dízelautókét.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!