Az elmúlt 33 esztendőben meglehetősen keveset volt szolgálatban ez az NDK kisautó.

A Trabant 601 idén ünnepelte 56. születésnapját, az 1963-ban leleplezett, duroplaszt karosszériás kisautó sorozatgyártása 1964-ben kezdődött meg. Az egészen 1990-ig gyártott NDK népautóból több mint 2,8 millió példány készült, de ma már nagyon kevés olyan kiváló állapotúval találkozhatunk, mint amilyen ez az eladó sorba került hazai darab, amely ráadásul egy Hycomat kivitelű példány:
A Hycomat annyit tesz, hogy a kocsiban automatizált működésű kuplungszerkezet található, vagyis ebben az autóban a kuplungpedál nyomkodása nélkül lehet váltani. Érdekesség, hogy ezzel az 1987 decemberében készült példánnyal az elmúlt évtizedekben alig több mint 7 ezer kilométert tettek meg.A 26 lóerős 594 köbcentiméteres kétütemű motorral szerelt NDK kisautó a hirdetés szerint nagy jó állapotú. A garázsban tartott Trabant ára kereken 1 millió forint.
 
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!