Az Alstom két szerződést is nyélbe ütött Olaszországban, több száz millió euróért cserélhetik le a dízelmozdonyokat.

Egy nagyszabású szerződéssel Olaszországban is megkezdődött a dízelvonatok nyugdíjazása: a milánói vasúttársaság 160 millió eurós (nagyjából 57,5 milliárd forintos)  megbízást adott az Alstomnak hat, hidrogéncellás vonat leszállítására. Az első hidrogénvonatokat három év múlva helyezhetik üzembe. Az Alstom további 8 szerelvényre is kapott opciót – írja a Railjournal.com szakportál.

A vasútépíítő társaság szerint a megbízás hatalmas lépés a fenntartható vasúti közlekedés irányába. Azt ígérik, az új, környezetbarát vonatjaik minden tekintetben – sebességben, hatótávolságban egyarán – felveszik a versenyt a hagyományos dízelmozdonyokkal.

Az üzlet előtt nem sokkal az Alstom még egy komoly megbízást szerzett: Olaszországban 149 millió euróért üzemeltethetnek 31 regionális járatot Lombardiában. 

A technológiát Németországban kezdték el tesztelni, Olaszország már a második európai ország, ahol üzembe helyezhetik a hirdogénhmeghajtású járműveket.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Zhvg

A NASA kutatói sejtették, hogy visszaesést látnak majd, de ekkorára nem számítottak.hvg.hu
Vállalkozás

Egy hétmilliárd dolláros ügyletről lehet szó.

Meghalt Balázs Fecó