Két kocsit és egy fénysorompót már összetört, az autópályán a belső sávban állt meg egy súlyosan ittas teherautósofőr.

Pénteken este kaptak riasztást a rendőrök, hogy az M3-son egy feltehetően részeg sofőr áll a kamionjával a sztráda belső sávján. Mire a rendőrök kiértek, addig a police.hu rendőrségi portál szerint két autós már rá tudta venni a sofőrt, hogy legalább húzodjon ki a leállósávba. Az autósok elmondták a rendőröknek, hogy kilométerek óta követték a kamiont,de  megelőzni nem merték, mert össze-vissza haladt a sávok közt.A sofőrfülke kinyitásakor erős alkoholszag áradt kifelé. A 40 éves kamionsofőr alkoholszintje a szondáztatásnál meghaladta az 1,6 ezrelék légalkoholszintet, az orvos megállapítása szerint súlyosan ittas állapotban volt.

Időközben a rendőrség kiderítette, hogy a kamionos ezt megelőzően a Szerencs utcánál kamionjával nekiütközött egy fénysorompónak, majd továbbhajtott és nekiment két parkoló autónak is; az egyik autó az ütközés erejétől egy villanyoszlopnak is nekicsapódott. Ezután következett csak az M3-as cikázás. A balesetekben szerencsére senki nem sérült meg.
A rendőrség ittas vezetés és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indított büntetőeljárást.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A Volkswagen sofőrjének nem tetszett, hogy nem tud egyenesen tovább haladni. Pedig még akkor sem tudott volna, ha senki nincs rajta kívül az úton.