Index – Külföld – Tombol a koronavírus a szomszédos országokban

általa megosztva admin
Kategória:


A hétmillliós lélekszámú Szerbiában újabb szomorú Covid-rekord született. 

Minden eddiginél több, 7606 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, 21 569 polgárt teszteltek.

 A kór szövődményeibe 51-en haltak meg. Kórházakban Szerbia-szerte 6722 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 243 állapota kritikus, őket lélegeztetőgépen tartják ? írta a Panon RTV. A járvány kezdete óta több mint 148 ezren fertőződtek meg koronavírussal az ország területén. A szerb államfő elmondta, országszerte rendkívül nehéz a helyzet a kórházakban.

Több mint 5500-an szorulnak kórházi ellátásra, 186 páciens van lélegeztetőgépen.

Horvátországban az elmúlt egy nap alatt 4080 új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma ezzel meghaladta a 119 ezret. Az elmúlt napon 48 ember halt bele a betegségbe, a járvány eddigi halálos áldozatainak száma így 1600-ra emelkedett. Kórházban 2240 beteget ápolnak, közülük 266-an vannak lélegeztetőgépen ? jelentette az MTI tudósítója. Zágráb újabb szigorításokat léptet életbe szombattól karácsonyig. Bezárnak a kávézók, az éttermek, az edzőtermek és a sportközpontok is.

Déli szomszédainknál tombol a járvány, a több tesztelés több beteget talált.

Szlovéniában az elmúlt 24 órában 1609-cel 72 682-re nőtt a fertőzöttek száma. Negyvennyolc beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 1293-ra emelkedett. A diagnosztizált betegek közül 1324-en vannak kórházban, közülük 199-et ápolnak intenzív osztályon.

Szlovéniában már egy hónapja szinte teljesen leállt az élet.

Minden összejövetel tilos. Éjszakai kijárási és napközbeni lakhelyelhagyási tilalom van érvényben, és továbbra is kötelező a maszk viselése mindenütt. Zárva tartanak az óvodák és az oktatási intézmények, a tanítás távoktatás formájában folyik. Leállt a közösségi közlekedés, valamint bezárt valamennyi üzlet; az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a bankok és a posták kivételével. A szlovén kormány az intézkedések többségét csütörtökön egy héttel, a sporttevékenységekkel kapcsolatos korlátozásokat és a közösségi közlekedés szüneteltetését pedig további két héttel meghosszabbította.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).