Nem volt foganatja az önkormányzat múlt heti kérésének, most erősebb eszközökhöz nyúlnak.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárásA sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Már a múlt héten arra kérte a XII. kerület önkormányzata a kirándulókat, hogy menjenek a Normafánál kevésbé zsúfolt kirándulóhelyre a budai hegyekben, oda ugyanis olyan sokan látogatnak el, hogy csak nehezen lehet tartani a járványvédelmi szempontból fontos védőtávolságot.

Mindezek ellenére a múlt hétvégén is tömegek indultak el a Normafához. Az önkormányzat most arról tájékoztatta a szabadba vágyókat, hogy visszafordítják a rendészek az autósokat, ha betelt az ottani parkoló.

A szabálytalanul, tiltott helyen, zöldfelületeken, a környezetet károsító módon parkolókat megbüntetik.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


MTI
Itthon

A Normafa és környékének mellőzését kéri a Normafa Park igazgatója a kirándulóktól és sportolóktól – közölte a XII. kerületi önkormányzat.hvg.hu
Élet+Stílus

Gyakran nem lehet tartani a sétányokon a védőtávolságot.