Az elfogadható várakozási idő szerintük maximum 3-5 munkanap lenne.

Az idei év végére szinte ellehetetlenült az első műszaki vizsgáztatás lehetősége a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál (NKH) a Magyar Gépjármű-kereskedők Országos Egyesülete (MGOE) szerint,

a várakozási idő ugyanis országos szinten meghaladja az egy hónapot, Budapesten pedig a kettőt.

Úgy vélik az elfogadható várakozási idő maximum 3-5 munkanap lenne.

Tavaly 156 475 autó érkezett Magyarországra, ám az import autók számának növekedésével nem tartott lépést a vizsgáló állomások teljesítő képessége ? írta közleményében a szövetség. Az MGOE azt kéri az illetékes minisztériumtól, hogy akár átszervezésekkel, akár túlmunkával növeljék meg a budapesti vizsgabázisok kapacitását úgy, hogy a várakozási idő legfeljebb 20 napra csökkenjen. 

Azt is szeretnék elérni, hogy tegyék lehetővé a bejelentkezést a külföldi autók forgalomba helyezésére a budapesti vizsgáló állomásokon, mivel tapasztalatuk alapján a szervezési hibák miatt a várakozási idő két hónap, miközben a két vizsgabázis a kapacitásánál lényegesen kisebb hatékonysággal működik.

A napokban írt cikket a témában a Totalcar is, ők is megpróbáltak időpontot kérni a két budapesti vizsgabázison. Az egyikbe jövő március 17-re volt időpont, a másikba pedig február 16-ra. (A budapesti vizsgabázisokon éppen nyáron volt ügyészségi rajtaütés, amikor 11 vizsgabiztost letartóztattak.)

A lap szerint a Pest megyében üzemelő állami vizsgahelyek szintén telítettek. Egy vidéki állomás munkatársa szerint a megyékben hasonló a helyzet, mint Budapesten, de eleve kisebb kapacitással, sokszor egyetlen vizsgasorral és néhány vizsgabiztossal állják a rohamot. 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A Mozaik utcában és a Vas Gereben utcában, ahol ezeket a vizsgákat csinálják, átálltak az online regisztrációra.hvg.hu
Autó

Sok autósnak jelentett könnyebbséget, hogy meghosszabbították azt az időtartamot, ami alatt műszaki vizsgára vihetik a veszélyhelyzet alatt lejárt engedélyű járművüket, vagyis érvényes műszaki nélküli autóval is közlekedhettek. A halasztás egyik járulékos következménye azonban az, hogy csak belföldön érvényes.