Az első sorozatgyártású villanymotoros Mustanggal közel 500 kilométert is meg lehet tenni egy töltéssel.

Az Európában használatos régi NEDC-, illetve újabb WLTP-szabványok alapján számított villanyautó hatótávolságok sokszor köszönőviszonyban sincsenek a valós életben tapasztalható hatótávokkal, viszont a szigorúbb, életszerűbb amerikai EPA-szabványban a tapasztalatok szerint meg lehet bízni. És most kiderült, hogy a Ford Mustang Mach-E mekkora EPA-hatótávval rendelkezik.

A közeljövőben Magyarországra is megérkező elektromos autó 98,8 kWh kapacitású akkumulátorral szerelt, hátsókerék-hajtású változata az amerikai szabvány szerint 300 mérföldes, vagyis mintegy 480 kilométeres hatótávval bír. Az összkerekes változat hatótávolsága mintegy 430 kilométer.
A 75,7 kWh kapacitású hátsókerekes kivitel közel 370 kilométert tud megtenni egy töltéssel, ugyanezzel a teleppel és összkerékhajtással pedig mintegy 340 kilométeres hatótávra lehet számítani.

Az EPA-szabvány szerint mért hatótáv tekintetében a Mustang Mach-E olyan riválisokat szorít maga mögé, mint például a Hyundai Kona Electric, a Kia Niro EV, a Jaguar I-Pace vagy az Audi e-tron. Ebben a kategóriában csak két modell végez az új Ford előtt: az 560 kilométeres hatótávolságú Tesla Model 3, illetve az 520 kilométeres hatótávú Tesla Model Y.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!