A huszadik század korai éveinek repülőpilótáira emlékezik a Bugatti újdonsága.

A Bugatti korábbi hiperautójához a Veyronhoz hasonlóan a jelenlegi csúcsmodelljükből, a Chiron Sportból is elkezdtek különleges kiadásokat kínálni. A Bugatti Chiron Les Legendes Du Ciel egy ilyen, nagyon drága és vélhetően azonnali klasszikussá váló darab, amit összesen 20 példányban készítenek el.

Az autóval tisztelegnek a francia márka 100 évvel ezelőtti korszaka előtt, amikor az autógyártóhoz kapcsolódó számos Bugatti-versenyző, mint Albert Divo, Robert Benoist a francia légierőhöz került katonai szolgálatra, illetve emlékeznek Roland Garrosra, aki közeli barátja volt a cégalapító Ettore Bugattinak, egyben az övé lett 1913-ban az első Bugatti Type 18.

A vállalat alapítója Ettore Bugatti is imádta a repülőket, és az 1910-es évek közepén repülőgép-hajtóműveket fejlesztett, majd 1937-ben egy komplett repülőgépet is tervezett, bár a második világháború kitörése miatt ezt már nem sikerült tesztelnie.


Mindenesetre a légierővel összefüggő hagyomány miatt a mostani cégvezetés úgy döntött, hogy egyedi szériát kínál autójukból Bugatti Chiron Les Legendes Du Ciel néven. A karosszéria színe az úgynevezett Gris Serpent ? „kígyószürke” ? fényezést kapta, amit az 1920-as években a repülőgépeken lehetett megfigyelni. Kontrasztként fehér csíkot festettek a kocsira, amely a hűtőrácstól a hátsó szárnyig húzódik. A francia nemzeti színeket is megkapta a kocsi.A kabintérben minden karamell színű bőrrel borított. A fejtámlákban a szériát megkülönböztető egyedi varrásminta található, ami egy propeller, a Les Legendes Du Ciel sorozat védjegye.


A kocsi motorjának teljesítménye 1500 lóerő, ami egy 8.0 literes, W16-os blokkból származik, és képes az autót 420 km/h-s tempóra gyorsítani. A különleges Bugatti Chiron ára 2 880 000 euró lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Ha nem is hivatalos az alábbi formaterv, de hangulatában elég jól beleillik a Bugatti irányvonalába.hvg.hu
Autó

A francia cég mindössze negyvenet épít majd az 5 millió eurós autókból, amelynek elkészült az első három példánya.