Az autópálya felett repülő drónt nem veszik észre az autósok, így hatékonyabban lehet kiszűrni a szabálytalankodókat.

A somogyi rendőrség tartott közlekedési ellenőrzést az M7-es autópályán, amely során elsősorban azt figyelték, a teherautók betartják-e az előzési tilalmat, ami 6 óra és 22 óra között tilos a 7,5 tonnánál nehezebb járműveknek.

A rendőrök nemcsak civil autókkal, hanem drónnal is figyelték a legkritikusabb pontokat. A drón felvételeit megmutatják ilyenkor az elkapott sofőröknek az autópálya mellett várakozó rendőrök, majd a helyszínen megbírságolják a szabálytalankodót.

A hétfői ellenőrzés során végül tizennégy esetben szabtak ki bírságot szabálytalan előzés miatt, ebből tízet külföldi járművezetőkkel szemben – írja a police.hu.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Ilyen lehet egy-egy nagyobb termékbemutató a jövőben?hvg.hu
Autó

25 milliárdért épült ki a Nemzeti Tengely-súlymérő rendszer, de ez a kamionos megpróbálta kijátszani.