A hibrid hajtásláncú kombiból kétféle felszereltségi szintű változat rendelhető.

A Suzuki nemrégiben leplezte le első zöld rendszámos, plugin hibrid hajtású szabadidő-autóját, a Magyarországon 18,5 millió forintos listaárú 306 lóerős Acrosst, ami tulajdonképpen nem más, mint egy átemblémázott Toyota RAV 4 PHEV.

Nem sokkal később bemutatták a következő hasonló modellt, a lényegében átemblémázott Toyota Corolla Touring Sports-nak, minimálisan kozmetikázott hibrid kombi Corollának tekinthető Suzuki Swace-t, melynek most a magyarországi árára is fény derült.

Információink szerint a GL+ kivitel itthoni alapára 8,09 millió forint, a jobban felszerelt GLX verzió pedig 9,54 millió forintba kerül. A metálfényezés felára 150 ezer forint.




Összehasonlításképp, a hibrid Toyota Corolla Touring Sports magyarországi alapára 8,2 millió forint, a jobban felszerelt kivitelek árcéduláján pedig 9,43-9,97 millió forintos összeg olvasható. A lágyhibrid hajtású és Esztergomban gyártott Suzuki Vitara kompakt szabadidőautó ára 5,3-7,1 millió forint.




A hétféle fényezéssel rendelhető, zöld rendszám nélküli Suzuki Swace 1,8 literes szívó benzinmotorra épülő 122 lóerős hibrid hajtáslánca 11,1 másodperces 0-100-as gyorsulást, illetve 180 km/h végsebességet tesz lehetővé. Az e-CVT automata váltós kombi csomagtartója 596 literes.




A Toyota hibrid technikájára épülő Swace és Across elsősorban azért került a Suzuki kínálatába, hogy ily módon utóbbi gyártó csökkenteni tudja flottaszintű CO2-kibocsátását. A Suzuki termékpalettájának színesítésére is szolgáló újdonságoktól nem igazán remélnek jelentős eladási mennyiségeket, főleg nem a miénkhez hasonló erősen árérzékeny piacokon.




 




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!