A parkolóhelyek közötti szigetekbe 18 facsemetét és 560 cserjét ültettek.

Hétfő óta használhatják az autósok a II. kerületi Akadémia Park melletti P+R parkolót ? közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A vállalat azt írta, hogy a június 15-én megkezdett kivitelezés során a korábban 76 férőhelyes parkoló 85 férőhelyesre bővült, továbbá egy új, 24 férőhelyes parkoló is épült. A fejlesztéssel Budapesten összesen nagyjából 5730 kijelölt P+R parkolóhelyet használhatnak az autósok.

A Hűvösvölgyi út melletti P+R parkolóban az átépítéssel és a bővítéssel két egymás melletti helyszínen egyszerre 109 autó tud parkolni.

A területen mozgáskorlátozottak számára kialakított parkolóhelyek is rendelkezésre állnak. A projekt keretében felújították a járdát, korszerűsítették a közműveket, a közvilágítást, és térfigyelő kamerákat helyeztek el.

Az értékes, idős fák megóvása érdekében a parkolóhelyeket vízáteresztő pályaszerkezettel és térkővel burkolták, a parkolóhelyek közötti zöld szigetekbe pedig további 18 facsemetét és 560 cserjét telepítettek.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A HÉV-állomás mellett épül parkoló az ingázóknak.



hvg.hu
Autó

A szervezet szerint a parkolót nem arra használják, amire való, így az ingázók, akiknek a legnagyobb szükségük lenne a helyekre, kiszorulnak onnan.