Lengyelországban találtak még néhány száz extra lóerőt a remek 4 literes biturbó V8-as motorban.

A pályafutása végéhez közelítő aktuális Mercedes C-osztály legerősebb, legsportosabb változata a Magyarorszáhon 32 millió forintos alapárú AMG C63 S, melynek mozgatásáról egy 4 literes biturbó V8-as benzinmotor gondoskodik. Az 510 lóerős teljesítményű, illetve 700 Nm-es nyomatékú sportszedán 4 másodperc alatt lő ki 0-ról 100-ra, a végsebessége pedig opcionálisan 250 helyett 290 km/h.

Akinek esetleg ez a produkció is túl szerény, annak érdemes egy pillantást vetnie erre az Auto-Dynamics által kezelésbe vett modellre:







A lengyel tuningcsapat nem kevesebb, mint 855 lóerőre húzta fel a V8-as teljesítményét, melyhez nem kevesebb, mint 972 Nm-es csúcsnyomaték társul.







A 20 colos BBS felnikre húzott 255-275 milliméter széles Michelin Pilot Sport 4S gumikon gördülő, Remus sportkipufogós ültetett újdonság végsebessége 320 km/h.




 







Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!