A hetedik világbajnoki címét a 2020-as Török Nagydíjon megszerző brit autóversenyzővel kapcsolatban ismét felgyorsultak a találgatások, hogy nemes címet kap.

Régóta kampányol több közéleti személyiség a brit világbajnokért, felszólítva a brit kormányon keresztül a királyi családot, hogy nemesi rangot adományozzanak az autóversenyzőnek. Mivel Hamilton hivatalosan a Forma-1 történelmének legeredményesebb sportolója lett, valamint több közéleti témában is komolyan megnyilvánul, indokolt lenne lovagi címet adományozni neki.

A hírek szerint erre hamarosan sor kerül, a The Sun magazin szerint ugyanis elhárult a legfontosabb adminisztratív akadály is a nemesi rang adományozása elől: rendben találtálták Hamilton adóügyeit.


?
A brit pilótának korábban egy magánrepülőgépe miatt volt vitatott ügye a hatósággal, amelynek révén 3,3 millió font adót takarított meg azzal, hogy egy brit adóparadicsomban helyezték forgalomba a gépet, és ugyanezen okból monacói állampolgár lett. Ennek ellenére Hamilton továbbra is komoly mennyiségű adót fizet az Egyesült Királyságban. A jövedelemadó-kötelezettségek statisztikája szerint továbbra is az ország 5000 legnagyobb adófizetője között van.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


MTI
Sport

Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Török Nagydíjat, ezzel címét megvédve hetedszer is világbajnok lett.hvg.hu
Autó

Egykori Forma-1-es pilótától sportkocsit vásárolni önmagában is erős hozzáadott értékkel bírhat.